fbpx
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Tantra Festival Jan & Carolien

6th November 2022 @ 11:30 - 22:30

KABIRA geeft een workshop TRANSFIGURATIE op het festival van 13:00 – 14:45h.

Organisatie wordt gedaan door Jan & Carolien.

Na 17 festivals in Djoj Rotterdam, zijn we nu welkom in Odessa Muiderpoort in Amsterdam. Een echte festivallocatie, we organiseren het festival in co creatie met Odessa.
Negen zalen zijn beschikbaar van 11.30 ‘s ochtends tot 23:00 ‘s nachts. Op de voorgaande 17 festivals waren er 250-300 deelnemers en ongeveer 40 begeleiders. We gaan nu de nieuwe mogelijkheden ontdekken van deze locatie, waarbij we nu uitgaan van een ongeveer vergelijkbaar aantal.

THEMA: TANTRISCH GENIETEN
Tantrisch genieten kan op veel manieren. Je wordt allereerst uitgenodigd om te genieten van de locatie, de ontmoeting met de mensen, de workshops en maaltijden. Vervolgens ontdek je misschien
dat dat genieten niet de hele dag lukt, dat er allerlei kleine of grotere omstandigheden zijn die je afleiden of verstoren. Dan biedt tantra de mogelijkheid om op een heel andere manier met genieten om te gaan dan je misschien tot nu toe gewend bent.
De trainers op het festival zullen daar allemaal op hun eigen unieke invulling aan geven. Hieronder een korte samenvatting van onze visie op tantrisch genieten:
De meeste mensen hebben een groot verlangen naar genieten en geluk en doen er alles aan om dit te ervaren: liefde, seks, geld, vakanties, relaties, genotsmiddelen, etc. Onze consumptiecultuur nodigt uit om dit geluk te blijven zoeken. Als we vervolgens dit geluk niet bereiken, dan
onderdrukken we het verlangen of verliezen het contact met dit gevoel van verlangen. Veel spirituele stromingen waarschuwen dat je het geluk niet kunt bereiken door al die dagelijkse materiële en zinnenprikkelende zaken. Tantra biedt een derde weg. Het dagelijks leven als tantrameditatie. We doen hetzelfde als altijd, maar nu met een meditatief bewustzijn. Op niveau van de dagelijkse ervaring is er nog steeds een komen en gaan van geluk door al die materiële en zinnenprikkelende ervaringen. En je ontdekt dat het meditatieve bewustzijn een ander soort ervaring is. Een soort liefdevolle toeschouwer die altijd gelukkig is. Onafhankelijk van de dagelijkse omstandigheden. Je bent altijd al gelukkig, je geniet altijd, je vergeet het alleen af en toe op het moment dat de dagelijkse ervaring je bewustzijn overneemt. Tantra leert je om te oefenen in het herinneren van je diepe, stabiele ervaring van geluk, terwijl het leven met al zijn ups and downs gewoon doorgaat zoals altijd.

De inschrijving voor de workshops doen we in één van de zalen, van 11.45-12.45.
De kosten voor het festival zijn € 65.
De kosten voor het diner zijn € 11,50.
Je kunt kiezen of je wel of niet een diner wilt.

Tickets

Details

Date:
6th November 2022
Time:
11:30 - 22:30
Website:
https://www.tantratraining.nl/index.php/tantrafestivals

Organiser

Jan & Carolien
View Organiser Website

Venue

Odessa Muiderpoort
Ter Gouwstraat 3 + Google Map